ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ PRE-SEED ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ START-UPS

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ PRE-SEED ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ START-UPS

Ένα βασικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) είναι η έλλειψη πρόσβασης σε επενδυτικά κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό και κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα PRE-SEED του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε αυτές τις καινοτόμες επιχειρήσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενώ ακόμα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, να δοκιμάσουν το νέο προϊόν/υπηρεσία σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς, να εντοπίσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο που θα προσελκύσει επιτυχώς τις ομάδες-στόχου και να έρθουν σε επαφή με επενδυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.


 Η μέγιστη επιχορήγηση ανά έργο από το πρόγραμμα PRE-SEED έφτανε τις 100,000 Ευρώ το 2022 και κάλυπτε το 85% του συνολικού κόστους του έργου όταν προκηρύχθηκε τελευταία φορά. Αναμένεται η επιχορήγηση να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα και το φετινό πρόγραμμα.  

Αναμένουμε πολύ σύντομα να προκηρυχθεί το PRE-SEED πρόγραμμα για το 2023 και όπως πάντα η ομάδα της GrantXpert θα προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μικρό αριθμό κυπριακών start-ups, οι οποίες χρειάζονται τη βοήθεια μας στην ετοιμασία και υποβολή της αίτησης. 

Συγκεκριμένα, μετά την προκήρυξη του Προγράμματος, θα διοργανώσουμε τρίωρο πρακτικό εργαστήρι, όπου θα εξηγήσουμε αναλυτικά τη φιλοσοφία και τους κανόνες του προγράμματος και θα δώσουμε πρακτικές συμβουλές και εισηγήσεις για το πώς πρέπει να συμπληρωθεί το κάθε σημείο της αίτησης, ώστε να μεγιστοποιήσουν οι συμμετέχοντες τις πιθανότητες επιτυχίας της πρότασής τους. Επίσης θα γίνει έλεγχος των αιτήσεων όταν ολοκληρωθούν, για να αποφευχθούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις. 

Ήδη η GrantXpert συμμετέχει σε 2 επιτυχημένες PRE-SEED έργα από δύο προηγούμενες προκηρύξεις και θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου μας τα do's and dont's από αυτή την εμπειρία.

Επικοινωνήστε με την κα Έλενα Στυλιανού στο email admin@grantxpert.eu για περισσότερες πληροφορίες και για να προκρατήσετε εγκαίρως τη θέση σας στο επικείμενο εργαστήρι. Publication Date: 20/07/2023